Plusklas “De Ark Uiltjes” van start!

Op donderdag 12 januari zijn twee plusklassen van start gegaan met leerlingen uit de groepen 5, 6 en 7. In de plusklas zitten kinderen die bovengemiddeld presteren, vaak creatief zijn en/ of opvallen door een originele manier van oplossen van problemen. Zogenaamde “meerkunners” beschikken vaak over een grenzeloze nieuwsgierigheid en een sterke gedrevenheid om taken tot een goed einde te brengen. In de plusklas willen wij kinderen een aanbod van leerstof bieden waarmee ze worden uitgedaagd.

Het schooljaar wordt verdeeld in blokken van vier weken en in elk blok staat een leerlijn centraal. We zijn dit blok begonnen met de leerlijn “techniek”. De eerste les was met name een kennismaking met elkaar en met de verschillende soorten opdrachten waarmee je in de plusklas te maken kan krijgen.

Hier is het verslag van de eerste les, geschreven door Maja en Nadine:

Wat we gedaan hebben bij de plusklas…

Iedereen heeft een map meegenomen om spulletjes in te stoppen, dat vonden we best leuk. We hebben ook een leerzaam spel gedaan wat met gevoel te maken had.Ook hebben we een blaadje gekregen met een vorm wat je met 4 kleuren moest aanvullen, die mochten niet aan elkaar grenzen. Iedereen heeft een paar namen bedacht voor de plusklas. Donderdag wordt de leukste naam uitgekozen. Als laatste heeft iedereen een project wat te maken heeft met techniek. We zijn er druk mee aan de slag gegaan.

We hebben ook over beroepen geleerd en namen husselen zodat het een beroep werd. Natuurlijk vonden we het superleuk dat we in de plusklas waren en iedereen had er denk ik veel zin in en verheugd zich op de volgende keer.

Einde verslag.