Donderdag 19 januari hebben de kinderen van de plusklas kennisgemaakt met het leven en de uitvindingen van Leonardo Da Vinci. Als warming- up heeft iedereen zich gebogen over een monsterdoolhof waarbij niet zozeer de goede oplossing, maar vooral de juiste aanpak interessant was!

Hierna hebben we gekeken naar een aflevering van het Klokhuis en vervolgens zijn de kinderen zich gaan verdiepen in vliegende voertuigen als de Zeppelin, de luchtballon en het straalvliegtuig. Aan het einde van de les mocht iedereen gaan nadenken over het bouwen van een vliegend voorwerp dat aan het einde van het blok getest zal gaan worden. De opdracht is een vliegend voorwerp te bedenken dat zo ver mogelijk vliegt en/ of zo lang mogelijk in de lucht blijft. Volgende keer gaan we daarmee verder.

Hier het verslag van Sophia en Elsa:

“Wat wij deze week hebben gedaan bij de Plusklas:

We hebben als eerst een doolhof gemaakt, die was best moeilijk. Daarna hebben we een filmpje gekeken over Leonardo Da Vinci, dat was best interessant. Daarna zijn we naar boven gegaan, daar moest iedereen over twee dingen informatie opzoeken en dat ging over zwevende uitvindingen. Dat was heel interessant. Uiteindelijk  moest iedereen vertellen wat ze gevonden hadden als info. Daarna had iedereen een opdracht gekregen, dat was dat je zelf een zwevend voertuig moest maken.

Doei”