Als vervolg op de les Oud- Grieks van de vorige week, leek het ons leuk een uitstapje te maken naar het Allard Pierson Museum in Amsterdam. Het bleek alleen dat nu net de Griekse afdeling gesloten was. We besloten daarom om als thema de Egyptenaren en hun schrift te nemen.

Met zijn allen gingen we op weg met tram 5. Iedereen had zijn eigen OV- kaart mee en € 2,50 voor het museum. we stapten uit bij het Spui en gingen eerst nog even kijken op het Begijnhofje. Dat is zo’n mooi en vooral rustig stukje Amsterdam. Daarna door naar het museum. In twee groepen gingen we eerst eens kijken wat er allemaal te zien was. Vooral de Egyptische afdeling was interessant, maar ook de Romeinse voorwerpen hadden de aandacht. Wat erg leuk was, was dat iedereen even mocht meehelpen met het bij elkaar zoeken van een nieuwe lading potscherven uit een Amsterdamse beerput!

Als afsluiter ging iedereen in twee- of drietallen aan de slag met een speurtocht op de Egyptische afdeling. Het viel niet mee om samen te werken en naar elkaar te luisteren. Dat, en het netjes afleveren van werk, wordt iets om het komende blok aan te werken.

Het was een leuke en interessante ochtend. Als huiswerk kregen de kinderen nog een Egyptische woordzoeker mee en een zelf te maken cartouche.