Deze laatste les van blok 1 zijn we begonnen met “moodmappen”. Door een grafiek te tekenen en na te denken over je stemming, kon je daarmee je “mood” in kaart brengen. Waarom zou je dat doen? Om jezelf en anderen wat beter te begrijpen en waar het kan rekening te houden met een ander. Een kort opdrachtje, maar best interessant!

Toen was er nog even tijd om de vliegende voorwerpen af te maken, te testen en aan te passen. Wat is de beste manier om te gooien (of te lanceren!), hoe komt mijn voorwerp verder en wat kan ik dus nog veranderen. Wat werkt en wat niet?

Er waren uiteenlopende ideeën en mooie, kleurrijke ontwerpen. Sommige objecten kwamen niet ver, andere deden het verrassend goed. We hebben in ieder geval veel lol gehad en een winnaar gekozen voor het mooiste en het verst gekomen voorwerp. Er waren geen prijzen!

Na afloop heeft iedereen een evaluatie ingevuld voor het afgelopen blok en binnenkort gaat de juf met alle kinderen even kort bespreken hoe het eerste blok is gegaan. Volgende week de eerste Teamchallenge dag!

Het eerste verslag is geschreven door Tygo en Keesjan en het tweede verslag is van Ömer:

“Verslag van groep 5 en 6B over de Ark Uiltjes!

Dit was de laatste les en de wedstrijd van de zelfgemaakte vliegmachines. De drie groepjes die mee deden, waren:

Tygo&Keesjan

Rachna&Mirte

Iselinn&Janna

De wedstrijd verliep heel spannend,het scheelde heel weinig tussen de 2de en de 3de!

. 1:team rachna

.2:team Keesjan

.3:team janna

En we moesten een moodmap maken, een moodmap is een blaadje met heel veel ruitjes waarin je tekent wat je stemming is. er zijn vier verschillenden vakken die vakken heten :actief, rustig, onrustig, somber en het was de afsluiting het blok techniek. Dus kort samengevat was het een    leuke les einde !”

 

 

 

 

 

 

De Ark Uiltjes

In de plusklas hebben we vorige les een moodmap gemaakt. Een moodmap betekent in het Nederlands een humeurmap. Het was erg leuk om het te maken. Humeur is een ander woord voor gevoel. Dus je laat je gevoelens zien op het blaadje. Ook kregen we van de juf vier weken de tijd om ons techniek project af te maken. Je mocht zelf bepalen waar het over ging, maar het moest wel met techniek te maken hebben. Iedereen had ervoor gekozen een vliegend voorwerp te maken. Helaas kwam mijn vliegend voorwerp niet het verst. Ik had een kartonnen vliegtuig met een papieren vliegtuig eronder gemaakt. De winnaressen waren Nadine en Moysha. Zij hadden een soort frisbee gemaakt. Ook had Sophia een opdracht gemaakt op Acadin. Ze had een piramide gemaakt, waar nog een piramide in zat. Ik heb erg veel geleerd van deze dag.

Ömer