Geen normale plusklas les vandaag, maar de eerste teamchallenge dag met beide klassen samen! We zijn na een korte uitleg van de ochtend begonnen met het samenstellen van 4 teams. Dit ging aan de hand van 4 strips, in drie of vier stukken geknipt. De kinderen moesten hun stukjes bij elkaar leggen en vormden zo een team. Helaas had de juf een foutje gemaakt met het aantal stukken en daarom mocht Tom kiezen bij welk team hij wilde.

We gingen naar de speelzaal en daar werd de eerste opdracht uitgelegd. De teams moesten torens bouwen van kapla blokjes, maar de bouwer werd geblindoekt. De rest van het team mocht alleen mondelinge aanwijzingen geven en maar één blokje per keer uit de bak pakken. De teams kwamen er snel genoeg achter wat wel en niet een goede tactiek was en uiteindelijk werd na twee ronden de winnaar uitgeroepen. Het team van Mirte, Janna en Emirhan had deze uitdaging gewonnen.

De twee opdracht was weer iets heel anders. Met je team, in een ketting naar de overkant (van de ene naar de andere bank), waarbij maar negen van de veertien voeten de grond mochten raken. Bij deze opdracht bleek weer dat samenwerken en naar elkaar luisteren niet makkelijk is! Met wat aanwijzingen en tips van de juf heeft iedereen wel ontdekt dat samenwerken wel tot een beter resultaat leidt.

Vandaag was er voor iedereen een klein prijsje en na een drukke en actieve ochtend ging iedereen weer naar zijn eigen klas. Volgende week beginnen we met een nieuw blok; vreemde talen.